Κάτι τρέχει στο ΤΑΒΑΝΙ

post-header

Είναι μία λέξη που τώρα δα που κάθομαι και την επαναλαμβάνω μέσα στο μυαλό μου ξανά και ξανά προσπαθώ να καταλάβω τι συναισθήματα μου προκαλεί. Προφανώς και είναι μία άβολη κατάσταση όταν συμβαίνει σε όποια πλευρά κι αν βρίσκεσαι θαρρώ. Επίσης είναι μία κατάσταση που δεν είναι δίκαιη για κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη.

Τι είναι όμως η απιστία; Από πού ξεκινούν και πού τελειώνουν τα όριά της; Όσο διαφορετική και να είναι μία ιστορία απιστίας δεν παύει να είναι μία ιστορία που έχει και μία διαφορετική όψη. Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή το νέο, το καινούριο, το ανεξερεύνητο έχει τη γοητεία του.

Όπως είχε και η ιστορία αγάπης πριν συμβεί η ριμάδα η απιστία που συνήθως σκορπά πίκρα, θυμό, ταραχή –  και γεμίζει (ευτυχώς) τους καναπέδες των ψυχαναλυτών. Σε διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχουν τέλειες σχέσεις ούτε τέλειοι άνθρωποι.

Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι, άνθρωποι που είναι συνειδητοποιημένοι και κυρίως άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει όριο και σεβασμός. Θα μου πεις τώρα σαν το ανέκδοτο με τους Ινδιάνους «εσύ με ποιον είσαι τώρα; Με αυτούς ή τους άλλους». Θα σου πω. Δεν έχει καμία σημασία να σου πω με ποιους είμαι γιατί εσύ, κι εσύ και όλοι είμαστε διαφορετικοί.

Αλλά όλοι έχουμε (είτε το έχουμε συνειδητοποιήσει είτε όχι) μία βαθιά επιθυμία για πραγμάτωση της ευτυχίας. Και η ευτυχία είναι η πιο υποκειμενική έννοια που υπάρχει βαθιά μέσα μας. Άρα μήπως τελικά η απιστία, από όποια μεριά σου λάχει είναι τελικά ένα «δώρο» ή μία δωρεάν συνδρομή σε μαθήματα βελτίωσης του ίδιου σου του εαυτού;


 Join my club

Μπες στην πιο όμορφη παρέα και κάθε Κυριακή θα με περιμένεις για καφέ με ένα email!
/Αγάπη 

Previous post
Next post
Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.