Κάτι τρέχει στο ΤΑΒΑΝΙ

post-header
Stories

Και αν αδυνατίσει η χοντρή;

«Και μετά τι;»

Μπορείς να θυμηθείς πόσες φορές το έχεις ακούσει αυτό; Να αγωνίζεσαι να χάσεις βάρος και οι δικοί σου άνθρωποι να σου λένε «και μετά τι;». Το διαβάζει τώρα αυτό κάποιος που δεν το έχει ακούσει ποτέ στην ζωή του και σκέφτεται «ε, τι; Τι θα γίνει μετά;». Μετά μπορεί να ζήσει κανείς την ζωή του καλά και εμείς καλύτερα με την εξής διαφορά, όταν ρωτάνε την χοντρή είναι σαν να της λένε «σε περιμένω στην γωνία, το ξέρω ότι θα τα ξαναβάλεις και εγώ εδώ θα είμαι για να σε στηρίξω». Έτσι έχει στρωθεί η παρτίδα.

Εσύ θα είσαι η χοντρή και εγώ θα είμαι η εν δυνάμει εργαζόμενη στον τομέα υγείας (σύνδρομο νοσοκόμας) μόνο που επειδή εγώ θα προσφέρω την βοήθεια θα φαίνεται πως εγώ είμαι δυνατή και εσύ η αποτυχημένη και κανείς δεν θα προσέξει ότι εγώ είμαι πιο βλαμμένη από σένα. Όλες έχουμε τέτοιους ανθρώπους στην ζωή μας με τους οποίους είμαστε πολύ δεμένες, οικογένεια, φίλους, εραστές, συζύγους, όλοι με κάποιο τρόπο ενεργοποιούν αυτό το κουμπάκι της αυτουποτίμησης και αμφισβήτησης και παίρνεις ανάποδες και αρχίζεις το φαγητό. Ειδικός δεν είμαι, ούτε καν ειδικός του εαυτού μου αλλά να, πιστεύω πως ο λόγος είναι ότι είναι φορές που έχουμε την ανάγκη να πιστέψουμε ότι δεν είμαστε μόνες μας σε αυτό και επίσης έχουμε την ανάγκη να πιστέψει και κάποιος άλλος σε εμάς.

            Και γιατί δηλαδή να μην είμαστε μόνες μας σε αυτό; Κουβαλάνε και άλλοι τα κιλά μας; Μοιραζόμαστε το βάρος για να μας ξεκουράσουν; Δικά μου κιλά, δική μου ευθύνη. Είναι δύσκολο να χάσεις βάρος; Το δύσκολο είναι να πιστέψεις πως μπορείς να το χάσεις μια και καλή, τον τρόπο θα τον βρεις. Κιλά είναι, φεύγουν. Το περίφημο «μετά» ξέρεις τι νόημα έχει για μένα; Στο να διαμορφώσω ένα πολύ νόστιμο, ρεαλιστικό και υγιεινό παρόν για να μην με δυσκολέψει το μέλλον.

Οφείλω να στοχεύσω στην καθιέρωση υγιεινών συνηθειών ώστε παρόν και μέλλον να γίνουν φίλοι και συνοδοιπόροι και να μην φοβάται ο εαυτός του σήμερα τον εαυτό του αύριο. Δεν γίνεται ρε κορίτσια, κάνω δίαιτες από 14 χρονών, κιλά χάνεις ότι και να κάνεις, το ξέρεις και το ξέρω. Δεν είναι εκεί το θέμα. Αγάπη ρε κορίτσια, αγάπη για έναν εαυτό που παλεύει κάθε μέρα να τα βγάλει πέρα με ανθρώπους, υποχρεώσεις, λογαριασμούς, δουλειές, ανθρώπους (το ξανα είπα; Είναι που δεν παλεύονται)

Το έχεις ακούσει ένα εκατομμύριο φορές «πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου», ευχαριστώ πολύ, αλλά όταν κοιτάω στον καθρέφτη εγώ το μόνο που βλέπω είναι κυτταρίτιδα, ραγάδες και ένα κορμί παραμορφωμένο από το λίπος, δεν αγαπιέται. Συμφωνώ, ούτε εγώ μπόρεσα να το νιώσω.

Ξέρεις τι κατάφερα να νιώσω; Συμπόνια. Κοίταξα στον καθρέφτη και είδα μια πολύ ικανή γυναίκα που ζητούσε βοήθεια. Την άκουσα και της έδωσα το χέρι. Και τώρα προσπαθώ να μιλάω μαζί της κάθε μέρα έστω και λίγο, πίνουμε και έναν καφέ παρέα, την ρωτάω τι θα την έκανε χαρούμενη, χτίζουμε μια σχέση. Έναν άνθρωπο που αγαπάς δεν μπορείς να ούτε να του μιλάς άσχημα ούτε να τον ταίζεις σκουπίδια. Έπιασε; Ναι, έχασα 18 κιλα. ΜΕΤΑ όμως ήρθαν οι μέλισσες. Θα τα πούμε σε επόμενο επεισόδιο.

 Join my club

Μπες στην πιο όμορφη παρέα και κάθε Κυριακή θα με περιμένεις για καφέ με ένα email!
/Αγάπη 

Previous post
Next post
Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.