Κάτι τρέχει στο ΤΑΒΑΝΙ

post-header
Kitchen Spells House

Σπιτική πίτσα με γραβιέρα Νάξου-μοτσαρέλα-μπέικον και φρέσκια ρίγανη

Υπάρχουν δύο είδη πίτσας που μου αρέσουν. Η ιταλική, με τη λεπτή τραγανή ζύμη και τη φρέσκια μοτσαρέλα. Έχω δε ξεχωρίσει τα δικά μου αγαπημένα μέρη στην Ιταλία που φτιάχνουν εξαιρετική πίτσα, με πρώτη τη Σικελία.
Και δεύτερη, η ελληνική, που θεωρώ ότι είναι εξαιρετική! Δεν εννοώ όμως αυτή που υπάρχει στα εστιατόρια/delivery αλλά τη σπιτική που έφτιαχναν κάποτε οι γιαγιάδες. Όποιος την έχει γευτεί ξέρει ποια εννοώ. Με αφράτη ζύμη από εξαιρετικό αλεύρι και ελαιόλαδο και σάλτσα από καλοκαιρινές ντομάτες που έφτιαχναν μόνες τους!
Λοιπόν, οι πίτσες που έφτιαξα σήμερα (με δικό μου ζυμαράκι και σάλτσα του καλοκαιριού) είναι προς τιμήν αυτών των γυναικών που πρόσφεραν ότι καλύτερο μπορούσαν στην οικογένειά τους!

Για τη ζύμη:
1κ αλεύρι σκληρό (χρησιμοποίησα Λήμνου), 60ml μέλι, 18γρ ξηρή μαγιά, 14γρ αλάτι, 85γρ ελαιόλαδο, 570γρ χλιαρό νερό.


Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα στεγνά υλικά και στη συνέχεια τα υγρά, το μέλι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υγρά στα στεγνά και ζυμώνουμε ωσότου η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια μας. Αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Σχηματίζουμε μια μπάλα και τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ. Καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε 3 μπάλες για αφράτες πίτσες ή 4 για λεπτές. Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε φύλλο, βάζουμε σε ταψί, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα. Η βάση της πίτσας είναι έτοιμη! ❤️

Follow Instagram @kitchen_spells for more magic in your food

 Join my club

Μπες στην πιο όμορφη παρέα και κάθε Κυριακή θα με περιμένεις για καφέ με ένα email!
/Αγάπη 

Previous post
Next post
Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.