Κάτι τρέχει στο ΤΑΒΑΝΙ

post-header

Το αρνάκι στον φούρνο με πατάτες είναι το κατεξοχήν κυριακάτικο, κι όχι μόνο, φαγητό! Είναι εύκολο στην προετοιμασία και σου δίνει εγγυημένο αποτέλεσμα αρκεί να προσέξεις τα εξής:
Η πρώτη ύλη, το αρνάκι δηλαδή να είναι μικρό, το λέει και η λέξη άλλωστε. Κατά προτίμηση ντόπιο και γένους θηλυκού που είναι πιο νόστιμο αλλά αυτό είναι δύσκολο να το ελέγξεις αν δεν αγοράσεις ολόκληρο αρνί…
Η καλύτερη περίοδος είναι η άνοιξη που ξεκινούν οι γεννήσεις, είναι σαφώς τότε που το κρέας του είναι γευστικά ανώτερο και ίσως τελικά και ο κύριος λόγος που το τρώμε το Πάσχα.
Επίσης, προσέχουμε τον συνδυασμό των υλικών που θα το συνοδεύσουν και τέλος το αργό ψήσιμο.❤️

Υλικά:
1 με 1 1/2 κιλό αρνάκι,
4σκ. σκόρδο, 1κ. πατάτες κομμένες «κυδωνάτες»,
10γρ μουστάρδα, χυμό από 1 λεμόνι, 80ml λευκό κρασί,
20ml ελαιόλαδο, 20γρ μέλι,
λίγο δεντρολίβανο, θυμάρι, φρέσκια ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.


Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C στον αέρα. Προτιμούμε τον αέρα γιατί θα διώξει τους υδρατμούς από τον φούρνο κι έτσι το αποτέλεσμα που θα έχουμε είναι ωραία ψημένες πατάτες, τραγανές απ’έξω και όχι βραστές. Τρίβουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε στο μπλέντερ το κρασί, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, το μέλι, τη μουστάρδα, τα σκόρδα και χτυπάμε. Στρώνουμε τις πατάτες σε γάστρα ή ταψί και περιχύνουμε με το μισό μείγμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες το αρνί, περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τρίβουμε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο και θυμάρι. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180C, (γυρνάμε το αρνί και ανακατεύουμε προσεχτικά τις πατάτες για να μη σπάσουν) και στη συνέχεια στους 160C για άλλη 1 ώρα. Ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στους 180C μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας. Αν θέλουμε τις πατάτες πιο τραγανές, αφαιρούμε το κρέας για να μη ξεραθεί και ψήνουμε τις πατάτες άλλα 10-15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη πριν σερβίρουμε.

Follow Instagram @kitchen_spells for more magic in your food

 Join my club

Μπες στην πιο όμορφη παρέα και κάθε Κυριακή θα με περιμένεις για καφέ με ένα email!
/Αγάπη 

Previous post
Next post
Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.