Κάτι τρέχει στο ΤΑΒΑΝΙ

post-header


Υλικά:
1 κ κολοκύθα περασμένη στο μπλέντερ, 3 κολοκυθάκια, 1 μέτριο κρεμμύδι, 4 μικρά κρεμμύδια φρέσκα, 200γρ τυρί φέτα, 2 αυγά, 5 κλωνάρια άνηθο, 6 φύλλα χωριάτικα,ελαιόλαδο και λίγο σουσάμι.


Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C αέρα. Περνάμε στο μπλέντερ χωριστα το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια, την κολοκύθα και τα κολοκυθάκια.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και ρίχνουμε τα κολοκυθάκια. Όταν απορροφήσουν τα υγρά τους αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια τη φέτα την οποία σπάμε με το χέρι, τα αυγά χτυπημένα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο, το οποίο λαδώνουμε με ένα πινέλο.

Προσθέτουμε το δεύτερο, το λαδώνουμε,και ρίχνουμε το 1/3 της γέμισης. Βάζουμε το επόμενο φύλλο και λαδώνουμε, ρίχνουμε το άλλο 1/3 της γέμισης, το επόμενο φύλλο, το υπόλοιπο της γέμισης και τελειώνουμε με τα δυο τελευταία φύλλα.

Τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα, λαδώνουμε το φύλλο και χαράζουμε τη πίτα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C (αέρα) για περίπου 45 λεπτά.

Follow Instagram @kitchen_spells for more magic in your food

 Join my club

Μπες στην πιο όμορφη παρέα και κάθε Κυριακή θα με περιμένεις για καφέ με ένα email!
/Αγάπη 

Previous post
Next post
Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.