Κάτι τρέχει στο ΤΑΒΑΝΙ

post-header
Kitchen Spells House

Ένα έξυπνο μαγειρικό παιχνίδι για να τρώνε τα παιδιά λαχανικά

Chicken Teriyaki Noodles.
Αυτό είναι το πρώτο φαγητό με το οποίο έμαθα στα παιδιά μου από πολύ μικρή ηλικία να τρώνε όλα τα λαχανικά. Όπως έχω ξαναπεί, μία φορά την εβδομάδα, μαγειρεύω ένα φαγητό από κάποια χώρα. Η βραδιά είναι θεματική και συνήθως περιλαμβάνει μουσική και χορό της χώρας αυτής αλλά και πληροφορίες που δίνω στα παιδιά μέσω παιχνιδιού (π.χ.κυνήγι θησαυρού) από τα ταξίδια μου στο εξωτερικό! Η ιδέα αρχικά, ήταν πρώτον να συνηθίσουν και άλλες γεύσεις εκτός της ελληνικής κουζίνας αλλά και μέσω αυτής της παιχνιδιάρικης διαδικασίας να μάθουν να τρώνε πολλά και διαφορετικά λαχανικά!

Ναι, σατανικό το ξέρω, όμως είμαι η μαμά και έχω την δύναμη 💪 … ακόμη! Το μπόνους είναι ότι έχουν γίνει εξαιρετικοί στη Γεωγραφία!Επειδή όμως τα αγόρια μου έχουν μεγαλώσει λίγο, αποφάσισαν να αλλάξουν λίγο το παιχνίδι για να με δυσκολέψουν. Πλέον κάθε φορά ανοίγουν τον παγκόσμιο χάρτη και ένας από τους δυο εναλλάξ, κλείνει τα μάτια και με το δάχτυλο επιλέγει κάποιο μέρος του κόσμου. Από αυτό λοιπόν το μέρος, εγώ πρέπει να μαγειρέψω ένα φαγητό. Το δάχτυλο έπεσε στην Κορέα! Επόμενο ethnic φαγητό κορεατικό.

Αν σε ενδιαφέρει, θέλεις να πάρεις μέρος σε αυτό το παιχνίδι μαζί με τα παιδάκια σου και να γίνουμε μια μεγάλη παρέα στείλε μου μήνυμα στο instagram @kitchen_spells . Θα το κάνουμε κάθε 15 ημέρες και θα ανεβάζουμε τις συνταγές μας σε stories.

Σε αυτό το παιχνίδι θα έχουν την ευκαιρία όλα τα παιδάκια να επιλέξουν χώρα. Σε αυτό το παιχνίδι θα έχει το παιδί σου την ευκαιρία να μαγειρέψει, να στρώσει και να στολίσει το τραπέζι θεματικά, να χορέψει αλλά και να μάθει! Την ημέρα εκείνη λέμε καλημέρα και τι κάνεις στην εκάστοτε γλώσσα.
Φυσικά και μπορούμε να ανταλλάξουμε πολλές ιδέες για να το εμπλουτίσουμε. Δεν υπάρχει κάποιο βραβείο και νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι ποια είναι η επιβράβευση πίσω από αυτή την ιδέα.

Follow Instagram @kitchen_spells for more magic in your food

 Join my club

Μπες στην πιο όμορφη παρέα και κάθε Κυριακή θα με περιμένεις για καφέ με ένα email!
/Αγάπη 

Previous post
Next post
Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.