Κάτι τρέχει στο ΤΑΒΑΝΙ

post-header

Τα παιδιά μου τρελαίνονται για αυτά τα ψωμάκια! Τα μισά από αυτά, τρώγονται συνήθως μόλις βγουν από τον φούρνο, ζεστά!

Υλικά:
800γρ αλεύρι ΓΟΧ, 215γρ χλιαρό γάλα, 9γρ μαγιά, 40γρ ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, 45γρ ηλιέλαιο.
1 αυγό χτυπημένο για να τα αλείψουμε, σπόρους παπαρούνας και σουσάμι για να τα πασπαλίσουμε.

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα. Στη συνέχεια και το ηλιέλαιο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια μας. Φτιάχνουμε μια μπάλα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε λαδωμένο μπολ. Καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα. Όταν η ζύμη διπλασιαστεί χωρίζουμε σε μπαλάκια περίπου 80-100 γραμμαρίων ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν. Τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, ίσα να ακουμπούν μεταξύ τους. Τα καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για περίπου μισή ώρα. Όταν είναι έτοιμα, τα αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με τους σπόρους παπαρούνας και το σουσάμι ή άλλους σπόρους της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200C αέρα, για 12-18 λεπτά. 

Follow Instagram @kitchen_spells for more magic in your food

 Join my club

Μπες στην πιο όμορφη παρέα και κάθε Κυριακή θα με περιμένεις για καφέ με ένα email!
/Αγάπη 

Previous post
Next post
Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.