Κάτι τρέχει στο ΤΑΒΑΝΙ

post-header

Η Marsala είναι μια Ιταλική πόλη που βρίσκεται στην αγαπημένη μου Σικελία. Εκεί γεύτηκα για πρώτη φορά αυτό το υπέροχο κρασί όταν επισκέφτηκα για πρώτη φορά τη Σικελία το 1996. Μέχρι τότε, δεν μου είχε περάσει από το μυαλό (μικρή και άπειρη βλέπεις…) ότι το κρασί μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα κέικ αλλά και σε άλλα γλυκά, όπως το τιραμισού και η κρέμα zabaglione, κάτι που ήταν σύνηθες την περιοχή.

Υλικά:
250γρ βούτυρο και έξτρα για τη φόρμα, σε θερμοκρασία δωματίου, 400γρ ζάχαρη, 1 μπαστουνάκι βανίλια Μαδαγασκάρης, 3γρ αλάτι, 120γρ κακάο,
400γρ αλεύρι φαρίνα και έξτρα για τη φόρμα,
3 αβγά, 300γρ γάλα, 50γρ κρασί Marsala.


Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C στον αέρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι-κακάο, στη συνέχεια το μισό γάλα, τα αυγά ένα ένα και σταματάμε το μίξερ. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, στη συνέχεια το υπόλοιπο γάλα, τη βανίλια, και το κρασί. Ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά. Τρυπάμε με ένα ξυλάκι στο μέσο να δούμε αν έχει ψηθεί. Αν βγει καθαρό είναι έτοιμο αλλιώς το αφήνουμε λίγο ακόμη. Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.

Follow Instagram @kitchen_spells for more magic in your food

 Join my club

Μπες στην πιο όμορφη παρέα και κάθε Κυριακή θα με περιμένεις για καφέ με ένα email!
/Αγάπη 

Previous post
Next post
Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.