Κάτι τρέχει στο ΤΑΒΑΝΙ

post-header

Με το που είδα αυτή την ζύμη δεν κρατιόμουν και ήθελα να την προσθέσω στο βιβλίο συνταγών μου για να την βρίσκω πιο εύκολα.

Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι ζεστό γάλα
½ ποτήρι λάδι
2 ασπράδια αυγών
3 κ.σ. ζάχαρη
1.5 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
7 ποτήρια αλεύρι
100 γρ .βούτυρο

Για το άλειμμα
2 κρόκους
Λίγο γάλα

Για τη γέμιση
Φέτα,
κασέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα τυροπιτάκια μας, παίρνοντας ένα μπολ και ρίχνουμε το νερό, το γάλα, το λάδι, τα ασπράδια, τη ζάχαρη ,το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Στο τέλος, ρίχνουμε το μαλακό βούτυρο και κάνουμε μία ελαστική ζύμη.

Τυροπιτάκια αφρός, με τέλεια γέμιση και μία όμορφη ζύμη!

Κλείνουμε με μία μαγειρική μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει η ζύμη.

Τυροπιτάκια αφρός, με τέλεια γέμιση και μία όμορφη ζύμη!

Παράλληλα, σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα τυριά και το μαϊντανό.

Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας, την Χωρίζουμε σε 12 μέρη. Με λαδωμένα χέρια κάνουμε μπαλάκια. Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε με λαδωμένα πάλι χέρια σε φύλλο, βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη και κλείνουμε σε φάκελο.

Τυροπιτάκια αφρός, με τέλεια γέμιση και μία όμορφη ζύμη!
Τυροπιτάκια αφρός, με τέλεια γέμιση και μία όμορφη ζύμη!

Στην συνέχεια, τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόχαρτο.

Αφήνουμε να φουσκώσουν, αλείφουμε με κρόκο και γάλα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 με 35 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο), μέχρι να ροδίσουν.

Τυροπιτάκια αφρός, με τέλεια γέμιση και μία όμορφη ζύμη!

Τα τυροπιτάκια μας είναι έτοιμα!
Πηγή: www.xrysessyntages.gr

 Join my club

Μπες στην πιο όμορφη παρέα και κάθε Κυριακή θα με περιμένεις για καφέ με ένα email!
/Αγάπη 

Previous post
Next post
Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Join Waitlist Συμπληρώσετε τη διεύθυνση email σας παρακάτω για να ειδοποιηθείτε όταν αυτό το προϊόν είναι διαθέσιμο.