Κάτι τρέχει στο ΤΑΒΑΝΙ

post-header

Την ημέρα των γενεθλίων μου με πήρε τηλέφωνο η φίλη μου από την Θεσσαλονίκη η Άση (βγαίνει από το Σουμέλα… πως βγαίνει? δεν ξέρω μην με ρωτάς χαχαχαχα) Λοιπόν εκεί που μιλούσαμε μου είπε ότι μόλις έφτιαξε μια πάστα φλώρα και μου λέει έχει βρει μια συνταγή και είναι πανεύκολη, πιο εύκολη και από το να φτιάξεις κέικ… μου στέλνει φωτόγραφία στο Facebook καθώς ήταν στο φούρνο.

Τέλεια! Της λέω στείλε μου την συνταγή να την κάνω και εγώ! Ξέρεις.. μην ακούσω εύκολη συνταγή και νόστιμη… την καταχωρώ για να την κάνω μια Κυριακή που θα έχω περισσότερο χρόνο. Εγώ έβαλα μαρμελάδα φρούτα του δάσους και δεν την έκανα με πορτοκαλένια ζύμη (δεν έβαλα στα υλικά καθόλου πορτοκάλι).

Στην στέλνω όμως όπως μου την έδωσε για να την κάνεις όπως θέλεις.

Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα μήλο και πορτοκαλένια ζύμη

Υλικά

  1. 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  2. 3/4 φλυτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
  3. 2 αυγά
  4. 1 πορτοκάλι το ξύσμα του
  5. 1 πορτοκάλι το χυμό του
  6. 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  7. 2 βανίλιες
  8. 4 φλυτζάνια του τσαγιού περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  9. Μαρμελάδα μήλο ή άλλη της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα, το χυμό, το μπέικιν και τις βανίλιες. Χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.
  2. Προσθέτουμε τα 3 από τις 4 φλυτζάνια αλεύρι, ζυμώνουμε με τα χέρια ή το μίξερ και προσθέτουμε όσο ακόμη χρειάζεται για να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που μπορεί να κολλάει λίγο στα χέρια.
  3. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου περίπου 30 εκατοστών. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και με το χέρι την ανοίγουμε και καλύπτουμε τον πάτο του ταψιού. Σηκώνουμε και λίγο τα πλαϊνά. Αν μας κολλάει η ζύμη, αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο λαδάκι.
  4. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια μαρμελάδα σε μια λεπτή στρώση. Με τον υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδόνια και στολίζουμε την πάστα Φλώρα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!

* Η συνταγή δημοσιεύθηκε απόΛεμονιά Πούλου στις 18.05.2020

Καλη επιτυχία!

 Όταν την φτιάξεις θα χαρώ πολύ να την δώ. Μπορείς να με κάνεις mention στο instagram /agapikan ή να μου την στείλεις σε email στο agapi@katitrexeistotavani.gr

/Αγάπη

 Join my club

Μπες στην πιο όμορφη παρέα και κάθε Κυριακή θα με περιμένεις για καφέ με ένα email!
/Αγάπη 

Previous post
Next post
Related Posts
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.